کندروایتین سولفات

کندروایتین سولفات یک ماده شیمیایی است که در غضروف انسان و حیوان یافت می شود. معمولاً از طریق دهان همراه با گلوکزامین یا سایر مواد برای آرتروز استفاده می شود. کندرویتین سولفات یک گلیکوزآمینوگلیکان سولفاته (GAG) است که از زنجیره ای از قندهای متناوب (ان-استیل گالاکتوزآمین و اسید گلوکورونیک) تشکیل شده و معمولاً به عنوان بخشی از پروتئوگلیکان به پروتئین ها متصل می شود

کندرویتین سولفات یکی از اجزای سازنده غضروف است. در آرتروز، غضروف مفاصل شکسته می شود. مصرف کندرویتین سولفات ممکن است این تجزیه را کند کند. معمولاً از منابع حیوانی مانند غضروف کوسه و گاو تهیه می شود. همچنین می توان آن را در آزمایشگاه ساخت.

کندروایتین سولفات برای آرتروز و آب مروارید استفاده می شود. اغلب همراه با مواد دیگر از جمله آسکوربات منگنز، اسید هیالورونیک، پپتیدهای کلاژن یا گلوکزآمین استفاده می شود. کندرویتین سولفات برای بسیاری از شرایط دیگر نیز استفاده می شود، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از این موارد وجود ندارد.

کندروایتین سولفات

موارد استفاده

احتمالا برای افراد دارای آب مروارید مفید است. محلول تزریقی حاوی کندرویتین سولفات و سدیم هیالورونات برای محافظت از چشم در حین جراحی آب مروارید توسط FDA تایید شده اما مشخص نیست که استفاده از آن به شکل دیگری کمک کننده است یا خیر.

آرتروز. به نظر می رسد مصرف کندرویتین سولفات خوراکی تا حدودی درد آرتروز را تسکین می دهد و عملکرد را بهبود می بخشد.

علاقه به استفاده از کندرویتین سولفات برای تعدادی از اهداف دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.

مکانیسم عمل

اثر کندروایتین سولفات در افراد مبتلا به استئوآرتریت احتمالاً نتیجه تعدادی از واکنش‌ها از جمله فعالیت ضد التهابی آن، تحریک سنتز پروتئوگلیکان‌ها و اسید هیالورونیک و کاهش فعالیت کاتابولیک کندروسیت‌ها و مهار سنتز آنزیم‌های پروتئولیتیک و اکسید نیتریک و سایر موادی که به ماتریکس غضروف آسیب می‌رسانند و باعث مرگ سلول‌های غضروفی مفصلی می‌شوند.

اثرات جانبی کندروایتین سولفات

  • در صورت مصرف خوراکی: کندرویتین سولفات احتمالاً در صورت استفاده تا 6 سال بی خطر است. می تواند باعث درد خفیف معده و حالت تهوع شود. سایر عوارض جانبی احتمالی شامل نفخ، اسهال و یبوست است.
  • هنگامی که در چشم قرار می گیرد: کندرویتین سولفات زمانی که همراه با سایر مواد در قطره چشم استفاده شود احتمالاً بی خطر است.

اقدامات احتیاطی

  • بارداری و شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی برای اطلاع از بی خطر بودن کندرویتین سولفات در دوران بارداری یا شیردهی وجود ندارد.
  • آسم: نگرانی هایی وجود دارد که کندرویتین سولفات ممکن است آسم را بدتر کند. اگر آسم دارید، از کندرویتین سولفات با احتیاط استفاده کنید.
  • سرطان پروستات: تحقیقات اولیه نشان می دهد که کندرویتین ممکن است باعث گسترش یا عود سرطان پروستات شود. این اثر با مکمل های کندروایتین سولفات نشان داده نشده است. با این حال، تا زمانی که بیشتر مشخص نشود، اگر سرطان پروستات دارید یا در معرض خطر بالای ابتلا به آن هستید (برادر یا پدرتان مبتلا به سرطان پروستات) کندرویتین سولفات مصرف نکنید.

تداخل

وارفارین (کومادین) با کندرویتین سولفات تداخل دارد

وارفارین برای کند کردن لخته شدن خون استفاده می شود. گزارش‌های متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف کندرویتین همراه با گلوکزامین اثرات وارفارین را افزایش می‌دهد. این می تواند باعث کبودی و خونریزی شود که می تواند جدی باشد. اگر وارفارین مصرف می کنید کندرویتین مصرف نکنید.

دوز مصرف کندروایتین سولفات

کندروایتین سولفات معمولاً توسط بزرگسالان در دوزهای 800-1200 میلی گرم در روز تا 2 سال استفاده می شود.

این نگرانی وجود دارد که برخی از محصولات کندرویتین سولفات دقیقاً برچسب گذاری نشده باشند. برخی از محصولات ممکن است حاوی کندرویتین نباشند، در حالی که سایر محصولات ممکن است بیشتر از مقدار ذکر شده در برچسب محصول باشند. به دلیل این مسائل، اثرات محصولات مختلف کندرویتین ممکن است متفاوت باشد. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید تا بدانید چه دوز یا محصولی ممکن است بهترین باشد.

درحال حاضر مجموعه کیمیا زیست گستر نوین قادر به ارائه انواع مواد اولیه با گریدهای غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی در حجم های بالا و کیفیت عالی از تولید کننده های معتبر می باشد. درصورت نیاز می توانید درخواست خود را با ما درمیان گذاشته تا در سریعترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.