گلوکزآمین سولفات

گلوکزآمین سولفات یک قند طبیعی است که در داخل و اطراف مایع و بافت هایی که مفاصل شما را محافظت می کند، یافت می شود. این بافت غضروف نام دارد. این یک مولکول ساده است که از گلوکز و یک آمین تشکیل شده است. اثر فیزیولوژیکی اصلی آن بر روی مفاصل، تحریک ساخت گلیکوزامینوگلیکان ها (GAGs) است.

گلوکزامین همچنین در پوشش سخت صدف ها یافت می شود. مکمل های گلوکزامین سولفات اغلب با استفاده از صدف درست می شوند. این ماده را می توان در آزمایشگاه نیز ساخت. گلوکزامین یک ماده شیمیایی است که در بدن یافت می شود. مکمل های گلوکزامین به صورت سولفات گلوکزامین، گلوکزامین هیدروکلراید و N-استیل گلوکزامین فروخته می شوند.

گلوکزامین توسط بدن برای ساخت مواد شیمیایی دیگری که تاندون‌ها، رباط‌ها، غضروف‌ها و مایعی را که مفاصل را احاطه می‌کند، می‌سازد، استفاده می‌شود. مفاصل توسط مایع و غضروف اطراف خود محافظت می شوند. مصرف گلوکزامین ممکن است غضروف و مایع اطراف مفاصل را افزایش دهد و/یا به جلوگیری از تجزیه آنها کمک کند.

مردم معمولاً از گلوکزامین سولفات و گلوکزامین هیدروکلراید برای آرتروز استفاده می کنند. گلوکزامین همچنین برای درد مفاصل، آرتریت روماتوئید، مولتیپل اسکلروزیس و بسیاری از بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از این موارد دیگر وجود ندارد.

گلوکزآمین سولفات

چرا مردم گلوکزآمین سولفات مصرف می کنند؟

  • گلوکزآمین سولفات یک مکمل پرکاربرد است که ممکن است به کاهش درد در افراد مبتلا به آرتروز کمک کند.

استئوآرتریت زمانی اتفاق می افتد که غضروف شکسته می شود. این می تواند باعث درد مفاصل شود. میلیون ها نفر در ایالات متحده به آرتروز مبتلا هستند.

دانشمندان سال هاست که گلوکزامین سولفات را به تنهایی و همراه با مکمل دیگری به نام کندرویتین مورد مطالعه قرار داده اند. نتایج تحقیقات متناقض بوده است.

برخی از مطالعات نشان می دهد که این مکمل درد زانو را در افراد مبتلا به استئوآرتریت متوسط تا شدید کاهش می دهد.

با این حال، به نظر نمی رسد که در افرادی که:

  • درد خفیف زانو داشته باشید
  • مدت هاست این شرایط را داشته اند
  • اضافه وزن دارند

به نظر می رسد این مکمل به اندازه ایبوپروفن درد را کاهش می دهد. اما به این سرعت کار نمی کند. ممکن است چهار تا هشت هفته طول بکشد تا گلوکزامین سولفات درد را کاهش دهد.

مطالعات انجام شده

برخی از مطالعات نشان می دهد که گلوکزآمین سولفات ممکن است برای موارد زیر نیز موثر باشد:

  • استئوآرتریت لگن یا ستون فقرات
  • آرتریت مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) در فک

یک مطالعه در مردان همچنین نشان می‌دهد که گلوکزامین سولفات ممکن است به فرد کمک کند پس از آسیب ناگهانی زانو، زانو را بهتر خم کرده و خم کند. گلوکزامین همچنین ممکن است پیشرفت آرتروز را کند کند. اما مطالعات مختلط است.

دوزهای بهینه گلوکزآمین سولفات ثابت نشده است. مواد تشکیل دهنده و کیفیت مکمل ممکن است از سازنده ای به سازنده دیگر بسیار متفاوت باشد. این امر ایجاد دوز استاندارد را دشوار می کند.

مطالعات انجام شده در ظرف آزمایشگاهی نشان می دهد که گلوکزامین سولفات ممکن است به مبارزه با HIV، ویروسی که باعث ایدز می شود، کمک کند. قبل از اینکه دانشمندان بگویند آیا این مکمل می تواند برای مبتلایان به ویروس مفید باشد یا خیر، به تحقیقات بسیار جامع تری نیاز است.

آیا می توانید گلوکزآمین سولفات را به طور طبیعی از غذاها دریافت کنید؟

شما نمی توانید گلوکزامین سولفات را از غذاها دریافت کنید. این یک ماده شیمیایی طبیعی است که در بدن انسان یافت می شود. در پوسته صدف ها نیز یافت می شود.

اثرات جانبی مصرف گلوکزآمین سولفات

  • هنگام مصرف خوراکی: گلوکزامین سولفات احتمالاً در بیشتر بزرگسالان در صورت استفاده تا 3 سال بی خطر است. گلوکزامین هیدروکلراید احتمالاً برای اکثر بزرگسالان در صورت استفاده تا 2 سال بی خطر است. N-استیل گلوکزامین نیز احتمالاً در صورت استفاده تا 6 ماه بی خطر است.
  • هنگامی که روی پوست استفاده می شود: N-استیل گلوکزامین احتمالاً در صورت استفاده تا 10 هفته بی خطر است.
  • هنگامی که به صورت تنقیه (مستقیم) تجویز می شود: N-استیل گلوکزامین در دوزهای 3-4 گرم در روز احتمالاً بی خطر است.به نظر می رسد گلوکزامین حتی اگر برای چند سال مصرف شود بی خطر است. عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • یبوست
  • اسهال
  • خواب آلودگی
  • سردرد
  • سوزش سردل
  • حالت تهوع
  • کهیر
  1. گلوکزامین ممکن است بر سطح قند خون و انسولین تأثیر بگذارد. با این حال، مطالعات مختلط هستند. اگر دیابت یا مقاومت به انسولین دارید، قبل از مصرف این مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
  2. مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که گلوکزامین ممکن است سطح کلسترول بد LDL را افزایش دهد، اگر غذاهای چرب زیاد بخورید. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
  3. گلوکزامین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. در صورت مصرف وارفارین (کومادین) از گلوکزامین استفاده نکنید. انجام این کار خطر کبودی و خونریزی خطرناک را افزایش می دهد.

اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه

  1. بارداری و شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا گلوکزآمین سولفات، گلوکزامین هیدروکلراید یا N-استیل گلوکزامین برای استفاده در دوران بارداری یا شیردهی بی خطر است وجود ندارد. در قسمت ایمن بمانید و از استفاده خودداری کنید.
  2. آسم: گلوکزامین ممکن است آسم را بدتر کند. تا زمانی که اطلاعات بیشتری مشخص نشود، افراد مبتلا به آسم باید در مصرف محصولات حاوی گلوکزامین محتاط باشند.
  3. دیابت: قبلاً نگرانی وجود داشت که گلوکزامین ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. اما بیشتر تحقیقات نشان می دهد که گلوکزامین سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت افزایش نمی دهد.
  4. گلوکوم: گلوکوزامین ممکن است فشار داخل چشم را افزایش دهد و آب سیاه را بدتر کند. اگر گلوکوم دارید، قبل از مصرف گلوکوزآمین با پزشک خود صحبت کنید.
  5. کلسترول بالا: قبلاً نگرانی وجود داشت که گلوکزامین ممکن است سطح کلسترول را افزایش دهد. اما بیشتر تحقیقات نشان می‌دهد که گلوکزآمین سطح کلسترول را افزایش نمی‌دهد.
  6. فشار خون بالا: قبلاً نگرانی هایی وجود داشت که گلوکوزامین ممکن است فشار خون را افزایش دهد. اما بیشتر تحقیقات نشان می دهد که گلوکزامین به نظر نمی رسد فشار خون را افزایش دهد.
  7. آلرژی به صدف: گلوکزامین از پوسته میگو، لابستر و خرچنگ تولید می شود. اگر به صدف آلرژی دارید، قبل از استفاده از گلوکزامین با پزشک خود صحبت کنید.

تداخل مصرف

1- تداخل عمده

  • این ترکیب را مصرف نکنید

وارفارین (کومادین) با گلوکوزامین تداخل دارد

وارفارین برای کند کردن لخته شدن خون استفاده می شود. مصرف گلوکزامین با یا بدون کندرویتین اثرات وارفارین را افزایش می دهد. این می تواند خطر کبودی و خونریزی جدی را افزایش دهد. اگر وارفارین مصرف می کنید گلوکزامین مصرف نکنید.

2- تداخل متوسط

  • در این ترکیب محتاط باشید

داروهای سرطان (مهارکننده‌های توپوازومراز II) با گلوکوزامین تداخل دارند

برخی از داروهای سرطان با کاهش سرعت کپی برداری سلول های سرطانی از خود کار می کنند. گلوکزامین ممکن است مانع از عملکرد این داروها شود. مصرف گلوکزامین همراه با برخی از داروهای سرطان ممکن است اثربخشی این داروها را کاهش دهد.

3- تداخل جزئی

  • با این ترکیب مراقب باشید

استامینوفن (تیلنول، سایرین) با گلوکوزامین تداخل دارد

مصرف گلوکزآمین سولفات و استامینوفن با هم ممکن است بر عملکرد هر یک تأثیر بگذارد. اما برای دانستن اینکه آیا این تعامل یک نگرانی بزرگ است به اطلاعات بیشتری نیاز است.

داروهای دیابت (داروهای ضد دیابت) با گلوکوزامین تداخل دارند

گلوکزامین ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. مصرف گلوکزامین همراه با داروهای دیابت ممکن است اثرات این داروها را کاهش دهد. قند خون خود را به دقت کنترل کنید.

دوز مصرف

گلوکزآمین سولفات و گلوکزامین هیدروکلراید اغلب توسط بزرگسالان در دوزهای 1500 میلی گرم خوراکی روزانه تا 3 سال استفاده می شود. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید تا بدانید چه دوزی ممکن است برای یک بیماری خاص بهترین باشد.

به خاطر داشته باشید که گلوکزامین مورد استفاده در مکمل ها اغلب از پوسته صدف ها می آید. اگر به صدف آلرژی دارید، قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک خود صحبت کنید.

درحال حاضر مجموعه کیمیا زیست گستر نوین قادر به ارائه انواع مواد اولیه با گریدهای غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی در حجم های بالا و کیفیت عالی از تولید کننده های معتبر می باشد. درصورت نیاز می توانید درخواست خود را با ما درمیان گذاشته تا در سریعترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.