ژلاتین
ژلاتین مادهای جامد نیمه شفاف، بیرنگ، ترد و کمابیش بیمزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران بهدست میآید. این ماده معمولاً بهعنوان عامل ژلهای کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی بهکار میرود. Gelatin یک گونه تغییرناپذیر هیدرولیز شده از کلاژن است و بهعنوان یک ماده خوراکی طبقهبندی شدهاست.
این ماده در ساخت برخی آبنباتهای چسبناک و نیز فراوردههایی مانند ژله، مارشمالو (marshmallow) و برخی ماست های کمچرب بهکار برده میشود. Gelatin خالص به طور طبیعی وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروفهای بدن گاو به دست میآید.
در صنایع غذایی از قرن پانزدهم میلادی استفاده از این محصول یا حداقل چیزی شبیه به آن معمول بود. آن موقع در بریتانیا سُم گاو را برای مدت طولانی میجوشاندند تا ژلاتین تولید شود، فرآیندی دشوار و زمانبر که تنها خانوادههای توانمند از پس آن بر میآمدند. اواخر قرن هفدهم فرانسویها برای استخراج ژلاتین به جوشاندن استخوانها روی آوردند. دولت فرانسه در آن موقع ژلاتین را به عنوان منبعی ارزان و در دسترس از پروتئین میدید که همه قادر به تهیهی آن باشند. طی قرن نوزدهم استفاده از این ماده به اشکال مختلف در مواد غذایی باب شد و از اواسط همین قرن 19 بود که پودر gelatin در آمریکا تولید و به بازار عرضه شد.
ترکیبات ژلاتین
پروتئین | 84 الی 90 درصد |
نمک معدنی | 1 الی 2 درصد |
آب | 8 الی 15 درصد |
بیشترین مواد تشکیل دهنده ژلاتین، پروتئین است زیرا ژلاتین از هیدرولیز پروتئین کلاژن تشکیل می شود اما به علت اینکه همه اسید آمینه های ضروری را ندارد یک پروتئین ناقص است. پروتئینهای gelatin بهطور عمده متشکل از اسید آمینههای گلایسین و پرولین است که بسیاری از افراد به میزان لازم آنها را مصرف نمیکنند، درحالیکه این اسیدهای آمینه نهتنها برای پوست، مو و ناخن مفید است بلکه باعث عملکرد مطلوب سیستم ایمنی میشود. همچنین این ماده حاوی ده ترکیب ضروری برای بدن میباشد. باید بدانید که gelatin سرشار از کلاژن بوده و باعث تقویت استخوانها میشود.
انواع ژلاتین
ژلاتین هم به شکل پودر و هم به شکل ورق در بازار وجود دارد.
تفاوت پودر و ورقه ژلاتین، به نحوهی خشک کردن ژلاتین برمیگردد. وقتی ژلاتین به شکل ورقههای صاف و نازک و شفاف خشک شود، به آن ورقه ژلاتین میگوییم که بسته به قدرت عامل ژلهای ممکن است انواع مختلفی داشته باشد. پودر ژلاتین، ژلاتینی است که بعد از خشک شدن به شکل پودر و دانههای ریز درآمده. هر دوی اینها از کلاژن مشتق شدهاند، خاصیت یکسانی دارند و از اسیدهای آمینهی مشابهی تشکیل شدهاند. ورقههای ژلاتین به خاطر این که رنگ شفافتری دارند محصول نهایی را هم شفافتر و روشنتر میکنند، اما پودر ژلاتین کمی راحتتر در مواد حل و پراکنده میشود. این اختلاف بسیار جزئی است و در واقع مهمترین فرق بین پودر ژلاتین و ورقه ژلاتین روش آبرسانی به آنهاست.
مزایای Gelatin
- باعث سلامتی مفاصل و استخوان ها می شود.
- خواص ژلاتین برای زیبایی
- بهبود مو، ناخن و دندان ها
- کمک به کاهش وزن
- افزایش متابولیسم بدن
- افزایش سلامتی دستگاه گوارش
- بهبود کیفیت خواب
- درمان اضطراب
- بهبود خلق و خو
- افزایش سلامت قلب
- سم زدایی کبد
- درمان زخم ها و …..
ژلاتین به دلیل داشتن کلاژن، خواص درمانی عالی برای پوست دارد و در بهبود ظاهر پوست و افزایش رطوبت پوست موثر است. این ماده با افزایش تولید کلاژن پوست شما را جوان و شاداب می کند و باعث جلوگیری از علائم پیری زودرس مانند چین و چروک می شود. وجود کلاژن موجب افزایش سفتی و خاصیت ارتجاعی پوست می شود. این ماده تاثیر مثبتی در کاهش بروز سلولیت پوست دارد و برای درمان ترک های پوستی مفید است.
درحال حاضر مجموعه کیمیا زیست گستر نوین قادر به ارائه انواع مواد اولیه با گریدهای غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی در حجم های بالا و کیفیت عالی از تولید کننده های معتبر می باشد. درصورت نیاز می توانید درخواست خود را با ما درمیان گذاشته تا در سریعترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.