هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید پلیمری تشکیل شده از واحدهای د-گلولورونیک اسید و ان-استیل گلوکزآمین است. زنجیره‌های هیالورونیک اسید می‌توانند شامل ۲۵۰۰۰ واحد یا حتی بیشتر هم باشند و وزن مولکولی این زنجیره‌ها بین ۵۰۰۰ تا ۲۰ میلیون دالتون متغیر است.

این ترکیب توسط آنزیمی به نام هیالورونان سنتتاز ساخته می‌شود. انسان حداقل ۳ نوع آنزیم هیالورونان سنتتاز به نام‌های HAS2 ,HAS۱ و HAS۳ دارد.

اسید هیالورونیک نام یک ترکیب شیمیایی آلی است. این ترکیب را با نام هیالورونان (Hyaluronan) نیز می‌شناسند و باز مزدوج آن، هیالورونیت نام دارد. سدیم هیالورونیت مثالی از باز مزدوج هیالورونیک اسید است.

هیالورونیک اسید

کاربرد این ماده زمانی ارزشمند میشود که روی مولکول های آن عملیات پیوند فضایی مولکولی که به اصطلاح crosslink معروف است صورت پذیرد که تکنولوژی خاص دارد که چند کشور محدود به این تکنولوژی دست یافته اند. کلاس لینک کردن این ماده زمان قدرت حفظ رطوبت یا آب را چند برابر میکند.

خواص هیالورونیک اسید چیست؟

هیالورونیک اسید يك ماده طبيعى است كه در همه موجودات زنده وجود دارد. غلظت‌هاى زیاد این ماده در بافت همبند و در مايع اطراف چشم وجود دارد. این ماده همچنين در غضروف، مايع مفصلی و در بافت همبند پوست یافت می‌شود. در بافت پوستى، اسيدهيالورونيك يك ماده ژله‌ای است كه فضاى بين كلاژن و فيبرهاى الاستین را پر می‌كند. این ماده در پوست سه نقش اساسی دارد که عبارتند از:

1- ایجاد مكانيزم حمل مواد مغذى ضرورى از جريان خون به سلول‌هاى پوستى
2- آبرسانی به پوست با مكانيزم تركيب شدن با مولکول‌های آب
3- به عنوان يك بالشتك در برابر آسیب‌های مكانيكى و شيميايى

با گذر زمان، به دلیل پروسه طبيعى پيرشدن يا به علت تماس با عوامل محيطى از قبيل آلودگی هوا و تابش آفتاب، بخشی از ذخيره طبيعى HA بدن تجزيه و تخریب می‌شود.

هیالورونیک اسید

موارد استفاده از Hyaluronic acid

حدود سی سال است که فرم‌های مصنوعى HA ساخته شده و در درمان بیماری‌های روماتيسمی، چشم پزشكى و ترميم زخم به کار می‌رود. اخيراً اشكال مصنوعى اسيدهيالورونيك براى استفاده مصارف زیبایی توليد شده که اغلب در زیبایی صورت به کار می‌رود.

استفاده‌های پزشکی

اسید هیالورونیک در پزشکی مصرف‌های بسیاری دارد و برای چنین مواردی از تاج خروس، تاج مرغ و تاج دیگر انواع ماکیان (هشدار: خطر آلرژی پروتئین پرندگان!) و همچنین از طریق پرورش استرپتوکوک ها بدست می‌آید. این ماده در داروهای درمان آرتروز، خشکی چشم، خشکی بینی، بی‌اختیاری ادراری و همچنین عمل جراحی آب مروارید یا زجاجیه چشم به کار می‌رود.

استفاده در جراحی زیبایی

اسید هیالورونیک در پزشکی ترمیمی و جراحی زیبایی استفاده‌های بسیار دارد. با جاسازی آن در زیر چروک‌های پوست (مانند صورت) یا هر بخش لازم از بدن از جمله در بافت پستان یا کپل، حجم مورد نظر با تمرکز آب در منطقه تولید می‌شود. اسید هیالورونیک در زیر پوست تا ۸ ماه و در بافت‌های دیگر چون پستان یا کپل تا سه سال پایدار می‌ماند.

خاصیت جذب آب

اسید هیالورونیک می‌تواند -در مقایسه با حجم خود- مقدار بسیار زیادی آب را جذب کرده و تمرکز دهد (هر گرم اسید شش لیتر آب به خود جذب می‌کند). به عنوان مثال ۹۸٪ زجاجیه چشم انسان از آب تشکیل یافته که به وسیلهٔ ۲٪ اسید هیالورونیک در محل متمرکز گشته‌است.

درحال حاضر مجموعه کیمیا زیست گستر نوین قادر به ارائه انواع مواد اولیه با گریدهای غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی در حجم های بالا و کیفیت عالی از تولید کننده های معتبر می باشد. درصورت نیاز می توانید درخواست خود را با ما درمیان گذاشته تا در سریعترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.