پتری دیش

پتری دیش یک ظرف درب دار استوانه ای است که از شیشه شفاف یا پلاستیک کم عمق ساخته شده و برای نگهداری لایه نازکی از آگار استفاده می شود. برای پرورش باکتری ها، قارچ ها و سایر میکروارگانیسم ها استفاده می شود.

نام ظرف پتری از نام مخترع آن، جولیوس ریچارد پتری (1852-1921) گرفته شده است که به عنوان دستیار رابرت کخ در برلین در اداره بهداشت امپراتوری کار می کرد. او یک ظرف دوتایی، کوچک، گرد، ته صاف با طرفین ایجاد کرد. یکی از دو ظرف کمی بزرگتر بود و به عنوان درپوش و سپر عمل می کرد.

طراحی شده با دو اصل اساسی:

  • جداسازی: کشت میکروارگانیسم ها ضمن جداسازی آنها از آلاینده های موجود در هوا و پس از کشت، جداسازی افراد (هندلرها) و محیط از این باکتری ها.
  • شفافیت / دید

پنی سیلین، اولین آنتی بیوتیک، در سال 1929 کشف شد، زمانی که الکساندر فلمینگ متوجه شد کپکی که کشت باکتریایی را در پتری دیش آلوده کرده بود، باکتری های اطراف آن را از بین برده است.

پتری دیش

انواع پتری دیش

ظروف پتری در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند که از پلی استایرن بکر و تحت شرایط کنترل شده با بار زیستی کم و شفافیت نوری بالا تولید می شوند. ظروف پتری به طور سنتی قابل استفاده مجدد بودند و از شیشه ساخته می شدند. اغلب از شیشه بوروسیلیکات مقاوم در برابر حرارت برای استریل کردن مناسب در دمای 120-160 درجه سانتیگراد. از دهه 1960، ظروف پلاستیکی، معمولاً یکبار مصرف، نیز رایج هستند.

میکروپلیت

میکروپلیت یک ظرف منفرد با مجموعه‌ای از حفره‌های ته صاف است که هر کدام اساساً یک ظرف پتری کوچک هستند. این امکان تلقیح و رشد ده ها یا صدها کشت مستقل از ده ها نمونه را به طور همزمان فراهم می کند. میکروپلیت علاوه بر ارزان‌تر و راحت‌تر بودن نسبت به ظروف جداگانه، قابلیت بازرسی جداگانه را نیز دارد.

کاربرد

پتری دیش به طور گسترده ای در زیست شناسی برای پرورش میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها، مخمرها و کپک ها استفاده می شود. برای موجوداتی که روی سطح جامد یا نیمه جامد رشد می کنند بسیار مناسب است.

محیط کشت اغلب یک صفحه آگار، لایه ای به ضخامت چند میلی متر از آگار یا ژل آگارز است که حاوی هر ماده مغذی مورد نیاز ارگانیسم (مانند خون، نمک، کربوهیدرات، اسیدهای آمینه) و سایر مواد مورد نظر (مانند رنگ ها، شاخص ها و … داروهای دارویی)است. آگار و سایر مواد را در آب گرم حل کرده و در ظرف ریخته و می گذاریم تا خنک شود. هنگامی که محیط جامد شد، نمونه ای از ارگانیسم تلقیح می شود.

سپس ظروف برای ساعت ها یا روزها دست نخورده باقی می مانند در حالی که ارگانیسم رشد می کند(در انکوباتور). معمولاً پوشانده می شوند یا به صورت وارونه قرار می گیرند تا خطر آلودگی ناشی از هاگ های موجود در هوا کاهش یابد.

کشت های ویروسی یا فاژی مستلزم این است که ابتدا جمعیتی از باکتری ها در ظرف رشد کنند، که سپس به محیط کشت تلقیح ویروسی تبدیل می شود.

در حالی که ظروف پتری در تحقیقات میکروبیولوژیکی گسترده هستند، ظروف کوچکتر تمایل دارند برای مطالعات در مقیاس بزرگ استفاده شوند که در آن رشد سلول ها در ظروف پتری می تواند نسبتاً گران و کار فشرده باشد.

امکانات

  • ساخته شده از 100% پلی استایرن
  • طراحی شده با قسمت نوشتن
  • با یک دست به راحتی باز می شود
  • تابش گاما برای عقیم سازی
  • طراحی خاص (حلقه انباشته) امکان انباشتن آسان و پایدار را فراهم می کند

کیمیا زیست گستر نوین” در راستای ارتقاء تولیدات و سطح علمی کشور مبادرت به واردات و توزیع مواد شیمیایی و مصرفی آزمایشگاهی کرده است. هدف مجموعه ما تأمين مواد و تجهيزات مورد نياز در بخش هاى مختلف آزمايشگاهى، تحقيقاتى، بيمارستانى، صنعتى و … مي باشد.